Gatufotografi och ett av de bästa fototipsen!

Gatufotografi är form av fotografi som funkar utmärkt även dagtid. Det är ofta väldigt nära till hands och extremt lärorikt. Man ska kanske inte förvänta sig exceptionella resultat efter första gången man varit ute, men går man igenom bilderna och analyserar vad som hade gjort bilderna bättre, garanterar jag att resultatet blir hästlängder bättre nästa gång. Även kamerans inställningar är något man lär sig otroligt snabbt med hjälp av att gå ut och fotografera gatufotografi.

Ett av de bästa tipsen jag kan ge som gäller alla typer av fotografi, är att titta på kanterna av bilden innan du trycker av. Hur ser det ut i vänsterkanten? Hur ser det ut i högerkanten?Upp? Ner? Innehållet mellan kanterna på bilden kommer automatiskt att se bättre ut om man ägnat en tanke åt kanterna på bilden.

Nedan är en bild tagen under eftermiddagen och sedan konverterad till svartvit.

_mg_2512

 

by Fredrik Mårtensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *