Panasonic Systemkamera

Kanske främst kända för sina TV-apparater är Panasonic även erfaren kameratillverkare. I sitt samarbete tillsammans med Lecia har Panasonic haft möjligheten att utveckla sin produktlinje tillsammans med en av världsledarna inom kameraobjektiv. Idag innehåller produktutbudet både systemkameror, så väl som enklare modeller av “point & shoot”-formatet. Som komplement till de fullfjädrade systemkamerorna finns också flertalet mycket kompakta DSLM-kameror att upptäcka. Gemensamt för de flesta av dessa är att de generellt sett är mycket tåliga, och är byggda för att användas flitigt varje dag året om.

Populäraste Panasonic Systemkameror

Med en design som varierar från retro och 90-tals klassiskt, till stilsäkra kameror med ergonomisk design och knapplayout är det inga problem att finna något som faller en i smaken. Allt för ofta glöms det bort att Panasonic är en reell utmanare till de större alternativen på marknaden, men för den som är beredd att titta bortom exempelvis Nikon och Canon, finns det möjlighet att upptäcka alternativa lösningar i ett annorlunda format – ibland dessutom även till en något förmånligare kostnad. Även om produktutbudet inte är lika välkänt eller ofta rekommenderat finns det flera intressanta modeller, se efter själv och upptäck exempelvis Lumix GF7 X, eller med en större budget och mer professionella utmaningar, en Lumix GH4 H.

Den som vågar ta steget utanför ramarna, eller helt enkelt letar efter något unikt med intressanta och spännande funktioner för att göra sina fotosessioner roligare med, bör helt klart spana in vad Panasonic har att erbjuda. Sin relativt lågmälda framtoning till trots kommer Panasonic garanterat kunna erbjuda dig en hel del kul för pengarna!